کاربرد اسکنر فتو ليزري در نقشه برداري صنعتي

۱۳۸۶ تیر ۵, سه‌شنبه ۲۲:۲۰ By Hamedan , In

اسکنر فتو لیزری در واقع یک توتال استیشن روباتیک است که به همراه دوربین فتوگرامتری برد کوتاه می تواند بدون نیاز به رفلکتور با سرعتی بالاو باور نکردنی نقاط محیط اطراف خود را برداشت نموده و توسط رایانه هدایت شود.


 

مقدمه :
اسکنر فتو لیزری در واقع یک توتال استیشن روباتیک است که به همراه دوربین فتوگرامتری برد کوتاه می تواند بدون نیاز به رفلکتور ,با سرعتی بالاو باور نکردنی نقاط محیط اطراف خود را برداشت نموده و توسط رایانه هدایت شود. مدل z420hآخرین نمونه تولید شده شرکت ریگل اتریش است از خصوصیات منحصر به فرد این اسکنر دقت 5میلیمتر در برد 1000متر و امکان نقشه برداری دقیق است و به همین دلیل در بیشتر زمینه های تهیه نقشه کاربرد دارد.
کاربرد اسکنر فتو لیزری در زمینه صنعت
یکی از کاربردهای فتو لیزری ,تهیه نقشه از وضع موجود از مراکز صنعتی و همچنین قطعات صنعتی است که عموما برای طراحی انواع تغییرات از قبیل نصب کوره ها و قطعات دیگر از این نقشه استفاده می شود.
همچنین با استفاده از اسکنر لیزری و فتوگرامتری برد کوتاه ,می توان در مدت زمان کوتاهی اطلاعات مربوط به هندسه تارگت مورد نظر جمع آوری نموده و در مرحله بعد ,اطلاعات مفید توسط عامل دستگاهی به کمک تصویر و ابر نقاط در نرم افزار استخراج شود
همان طور که در بخش فنی ذکر شد ,اسکنر قادر است حدود 12000نقطه از اجسام واقع در محیط اطراف جمع آوری نماید.استخراج اطلاعات مفید بستگی به نوع هدف دارد ,به طوری که به عنوان مثال تهیه نقشه وضع موجود از سازه های یک پالایشگاه ,,موقعیت لوله ها ,مخازن ,برجها و....به عنوان اطلاعات مفید تلقی می شودو نقاط برداشت شده از بستر پالایشگاه نیز نویز به شمار می آیند .اما اگر هدف ,تهیه نقشه توپوگرافی از بستر باشد ,نقاط برداشت شده روی لوله ها و دیگر سازه های مصنوعی به عنوان نویز تلقی شده و نقاط روی بستر اطلاعات مفید را تشکیل می دهند در واقع ,با به کار بردن اسکنر یکبار اطلاعات را جمع آوری کرده و بارها از آن استفاده می شود .قسمت عمده و پر حجم کار نیز با استفاده از نرم افزار در دفتر انجام می شود تنها مساله ای که باید در کار میدانی رعایت شود ,در نظر گرفتن دید مهندسی برای انتخاب مکان استقرار دستگاه است . همچنین تنظیم پارامترهای عکسبرداری از قبیل رزولوشن ,میزان و زمان نوردهی و فاصله کانونی لنز برای دوربین نصب شده به روی اسکنر از اهمیت زیادی بر خوردار است.
روش کار در تلفیق داده های اسکنر فتولیزری و فتو گرامتری برد کوتاه
روش انجام کار طی مراحل زیر توضیح داده می شود :
1-اندازه گیری نقاط کنترل مبنایی
قبل از شروع کار با اسکنر باید مختصات نقاطی را به عنوان نقاط کنترل در سطح منطقه مورد نظر اندازه گیری کنیم . البته این نقاط باید در ملهای در نظر گرفته شوند که بهترین دید از زوایای مختلف برای آنها بر قرار باشد . بعد از اندازه گیری مختصات نقاط به وسیله توتال استیشن یا GPS,نوبت به استقرار رفلکتورهای مخصوص اسکنر روی این نقاط می رسد . این رفلکتورها عموما به صورت کاغذ هستند که روییک سیلندر با ابعاد مشخص چسبانده شده اند
در روشی دیگر ,در مواردی که امکان تلفیق اسکنهای مختلف موجود نباشد , می توان از GPSبرای انتقال مختصات ابر نقاط به سیستم مختصاات مبنا استفاده نمود . به عبارت دیگر ,زمانی که امکان اندازه گیری رفلکتور های مشترک بین دو استقرار وجود نداشته باشد ,از GPSاستفاده می شود.
2-ترسیم عوارض
با وارد کردن تصاویر و نقاط لیزری به داخل نرم افزار می توان عملیات ترسیم را اغاز نمود .سپس با کمک گرفتن از ابزار ترسیمی می توان سیلندر را مدل سازی نمود.در این روش برای ترسیم المانهای دو بعدی و سه بعدی مانند دایره و استوانه و کره میانگیری از داده ها گرفته شده که انتظار میرود دقت کار از 5 میلیمتر بهتر باشد
استفاده از فتو گرامتری برد کوتاه برای=2ے

0 نظرات: